a

Lorem ipsum dolor sit amet, consecteturadip iscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore sit.

Image Alt

Nasze kawy z całego świata

Indie Monsoon

macafe _front_105x70 XI_COURVES

CZEKOLADA, ORZECHY, MIÓD

1000 – 1350 m npm

ŚREDNI 

SUCHA 

KONSYSTENCJA
KWASOWOŚĆ
GORYCZKA
KOFEINA

Kawa Monsunowa poddawana jest warunkom atmosferycznym(deszczu, wiatru) przez około kilkanaście tygodni. Po procesie monsunowania ziarna kawy maja kolor żółty. Jest bardzo lekkie.

Kawa pozbawiona jest kwasowości. Jest delikatna, orzechowo- czekoladowa. Tworzy dużą cremę. Wspaniała jako espresso oraz idealna jako americano. Idealna do parzenia w ekspesie ciśnieniowym, kawiarce, tygielku

Mieszanka Latte Art jest wspaniałym połączeniem ziaren z Nicaragui oraz Etiopskich ziaren Sidamo. Blend jest słodki z wyczuwalnym posmakiem słodkich rodzynek, czekolady oraz orzechów.

Jest kawą delikatną, o bardzo niskiej kwasowości zważywszy na pochodzenie ziaren z Etiopii, które charakteryzują się zdecydowaną kwasowością.

CZEKOLADA, RODZYNKI, ORZECHY

1500 – 2000 m npm

ŚREDNI +

MOKRA

KONSYSTENCJA
KWASOWOŚĆ
GORYCZKA
KOFEINA

Latte Art

macafe _front_105x70 XI_COURVES

Sumatra

sumatra

CZEKOLADA, FIGI, ORZECHY

700 – 1500 m npm

ŚREDNI 

PÓŁMOKRA

KONSYSTENCJA
KWASOWOŚĆ
GORYCZKA
KOFEINA
Kawa pochodzi z północnej części Sumatry, gdzie znajduje się górzysty region Aceh. Kawy pochodzą z małych plantacji, których właściciele nie używają pestycydów ani innych nawozów do uprawy kawowców.

Cały obszar Aceh ma status regionu gdzie uprawia się kawę ekologicznie. Gospodarstwa na Sumatrze są małe, rzadko przekraczają 2 ha.Kawa z regionu Aceh jest obrabiana metodą pół-mokrą. Kawa nie posiada kwasowości ani goryczki. Jest delikatna zarówno dla naszego podniebienia jak i żołądka. jest czekoladowo-orzechowa, ale dzięki metodzie pół mokrej możemy wyczuć również owoce słodkich fig.Polecana do ekspresów ciśnieniowych, kawiarka, tygielek, przelew.

Kawa o dużej zawartości kofeiny z wyczuwalnymi akcentami orzechowymi. Kawa o delikatnej cytrusowej kwasowości.

W smaku wyczuwamy również maślany posmak.

CZEKOLADA, OWOCE, ORZECHY, MASŁO

1200 – 1500 m npm

ŚREDNI 

MOKRA

KONSYSTENCJA
KWASOWOŚĆ
GORYCZKA
KOFEINA

Mexico Chiapas

india

Mamma Mia Blend

kawa do ekspresu

CZEKOLADA, ORZECHY, MIÓD, BRZOSKWINIA, MIGDAŁ

800 – 2100 m npm

ŚREDNI +

MOKRA / PULPED NATURAL

KONSYSTENCJA
KWASOWOŚĆ
GORYCZKA
KOFEINA

Mamma mia.

Dedykowana ekspresom kolbowym i automatycznym!

Blend składa się z wysokiej jakości ziaren z Peru, Kuby, Kostaryki, Gwatemali oraz Brazylii.

Profil sensoryczny to przede wszystkim kakao, ciemna czekolada, karmel, orzechy włoskie, migdały, ale również słodkie brzoskwinie.
Idealna pod espresso oraz pod kawy mleczne.

Story Blend! 
Kolejny blend wypalany specjalnie pod ekspresy automatyczne i kolbowe!

Mieszanka składająca się z ziaren Kolumbijskich oraz Etiopskich. 

Winny, lekko cytrusowy posmak nadaje kawie ciekawy charakter, a czekoladowo-orzechowe nuty sprawiają, że kawa jest idealna pod espresso jak i kawy mleczne!

ORZECHY, KARMEL, OWOCE, KWIATY, POSMAK WINNY

1100 – 1500 m npm

ŚREDNI

MOKRA

KONSYSTENCJA
KWASOWOŚĆ
GORYCZKA
KOFEINA

Story Blend

kawa do ekspresów automatycznych

House Blend

macafe _front_105x70 VI courves

MIÓD, OWOCE CYTRUSOWE, KWIATY

1150 – 2100 m npm

ŚREDNI +

MOKRA

KONSYSTENCJA
KWASOWOŚĆ
GORYCZKA
KOFEINA

House Blend w skład którego wchodzi: Brasilia Bourbon, Kolumbia oraz Etiopia dedykowany jest ekspresom automatycznym,.
Profil smakowy blendu to przede wszystkim moc słodyczy, gorzka czekolada, karmel, orzechy ale także słodkie egzotyczne owoce i cytrusy.
Blend dedykowany ekspresom kolbowym jak i automatycznym.
Wspaniała jako espresso, americano ale również pasuje do kaw mlecznych.

Kawa o niskiej kwasowości, pełnym body. Kawa kubańska jest pełna orzechów, karmelu, kakao. Wyczujemy również delikatne przyprawy owiane aromatem z dymu kubańskiego cygara. Świetna do ekspresów, kawiarki oraz tygielka.

ORZECHY, KARMEL, CZEKOLADA, KAKAO, DYM Z CYGARA

800 – 1000 m npm

ŚREDNI

MOKRA

KONSYSTENCJA
KWASOWOŚĆ
GORYCZKA
KOFEINA

Cuba Serrano

stamping-3389455_1280

Calidad

flowers-3340913_1280

CZEKOLADA, KARMEL, ORZECHY, CYTRUSY

600 – 2000 m npm

ŚREDNI +

SUCHA/ MOKRA

KONSYSTENCJA
KWASOWOŚĆ
GORYCZKA
KOFEINA

Mieszanka kaw zarówno z Afryki jak i Ameryki Południowej. Charakteryzuje się ziarnami wysokiej jakości . Wysokość upraw to 600-2000m n.p.m. dlatego też smaki tej kawy są bardzo bogate począwszy od czekolady, orzecha oraz karmelu po wspaniały cytrusowy finish. Nadaje się do kaw mlecznych jak i pod espresso.

70% arabica, 30% robusta. Blend składa się z mieszanek dwóch Brazylii arabiki i robusty. Jest kawą mocną na poranne przebudzenie. Dominującymi nutami są czekolada, orzech oraz miód. Idealna pod kawy mleczne.

CZEKOLADA, MIÓD, ORZECHY

200 – 800 m npm

ŚREDNI +

SUCHA/ MOKRA

KONSYSTENCJA
KWASOWOŚĆ
GORYCZKA
KOFEINA

Brazylijskie tango

flower-1954587_1920

Brasilia
Yellow Bourbon

tropical-greens-3809617_1280

MIGDAŁY, CZEKOLADA, MIÓD, KARMEL, POMARAŃCZE

1100 – 1350 m npm

ŚREDNI

PULPED NATURAL

KONSYSTENCJA
KWASOWOŚĆ
GORYCZKA
KOFEINA

Obrabiana metodą pulped natural, dzięki której ma wysoką słodycz, delikatną kwasowość i szeroki wachlarz smaków. Wyczujemy w niej miód, słodkie daktyle i migdały ale także dużo czekolady i orzechów. Smak delikatnie podkreśla pomarańcza. Kawa pod ekspresy automatyczne, ale także pod kawy przelewowe.

Uprawiana na wysokości 1100-1350m n.p.m. w regionie Tarazzu ,gdzie uprawia się kawę najwyższej jakości. W kawie tej dominują nuty orzechowe, jagodowe z nutką rumu. Idealna do parzenia „po turecku”.

ORZECHY, RUM, JAGODY, CZEKOLADA

1100 – 1350 m npm

ŚREDNI

MOKRA

KONSYSTENCJA
KWASOWOŚĆ
GORYCZKA
KOFEINA

Costa Rica 100%

tropical-greens-3392323_1920

Brasilia Santos

macafe _front_105x70

CZEKOLADA, KARMEL, ORZECHY, MIÓD

200 – 800 m npm

ŚREDNI

SUCHA

KONSYSTENCJA
KWASOWOŚĆ
GORYCZKA
KOFEINA

Obrabiana metodą suchą ,dzięki czemu smak wyjątkowo czekoladowo-orzechowy . Uprawiana na plantacjach nizinnych dzięki czemu kawa niemalże bez kwasowości. Wyczuwalne nuty miodu i karmelu. Kawa idealna pod ekspresy automatyczne oraz wspaniała do espresso.

 

Uprawiana na wysokości 1500m n.p.m. dzięki czemu bukiet smakowy jest bardzo rozwinięty. Dominują smaki orzechowo, czekoladowe ale także wyczujemy w niej kokos i karmel.

CZEKOLADA, KARMEL, ORZECHY, KOKOS

1500 m npm

ŚREDNI

MOKRA

KONSYSTENCJA
KWASOWOŚĆ
GORYCZKA
KOFEINA

Honduras

green-753533_1280

El Salvador La Mayada

morroco-1603118_1280

CZEKOLADA, CYNAMON, ORZECHY, WANILIA, OWOCE

1500 m npm

ŚREDNI

MOKRA

KONSYSTENCJA
KWASOWOŚĆ
GORYCZKA
KOFEINA

Uprawiana na plantacjach powyżej 1500m n.p.m. jednak o delikatnej kwasowości i wysokim body. Profil smakowy słodki jednakże delikatny cynamonowo-waniliowy. Znajdziemy tutaj również nuty orzechów, czekolady a także odrobinę cytrusów.

Kawa idealna pod ekspresy automatyczne, do tygielka czy kawiarki.

Kawa Speciality, jest oceniona na 85pkt wg SCAA. Pochodzi z małej plantacji w wiosce Manggarai. Delikatna, kwiatowa o smaku zielonej herbaty a także delikatnej cytrusowej kwasowości. Idelana!!

Wspaniała zarówno do przelewu jak i do delikatnego espresso.

KARMEL, WANILIA, CYTRUSY, ZIELONA HERBATA

1100 m npm

ŚREDNI

SUCHA

KONSYSTENCJA
KWASOWOŚĆ
GORYCZKA
KOFEINA

Java Flores Bajawa

watercolour-1768959_1920

Intenso Latino

traditional-patterns-1951078_1280

CZEKOLADA, KARMEL, ORZECHY, MIÓD

800 – 2100 m npm

CIEMNY

MOKRA / PULPED NATURAL

KONSYSTENCJA
KWASOWOŚĆ
GORYCZKA
KOFEINA

Składa się z 60% arabiki i 40% robusty. Kawa bardzo złożona, zawiera zarówno słodkie smaki kaw z Salwadoru, Nikaragui , czekoladowe nuty z Peru oraz mocny akcent wysokiej jakości robusty z Kamerunu i Indii. Kawa mocno czekoladowo-orzechowa.

Idealna do ekspresów automatycznych ,pod espresso jak i do kaw mlecznych.

Mieszanka składa się z 80% arabiki i 20% robusty. Duża intensywność kofeiny oraz brak kwasowości to niewątpliwie atrybuty włoskiego espresso z dużą ilością cremy. Smaki jakie tutaj spotkamy to czekolada, orzechy oraz miód.

Idealna pod ekspresy automatyczne, kolbowe.

CZEKOLADA, ORZECHY, MIÓD

500 – 1800 m npm

CIEMNY +

SUCHA / MOKRA

KONSYSTENCJA
KWASOWOŚĆ
GORYCZKA
KOFEINA

Espresso Italiano

abstract-1071129_1280

Dolce Vita

textile-853970_1280

CZEKOLADA, KARMEL, ORZECHY, MIÓD

500 – 2000 m npm

ŚREDNI +

SUCHA / MOKRA

KONSYSTENCJA
KWASOWOŚĆ
GORYCZKA
KOFEINA

Jak nazwa mówi ,kawa słodka ale wspaniale zbalansowana. Znajdziemy tutaj kakaową nutę Peru, orzechową Brazylię oraz kokosowy Honduras.

Kawa ta będzie wspaniała z ekspresu jak i tygielka czy kawiarki.