Indie Monsoon

- NUTY SMAKOWE
CZEKOLADA, ORZECHY, MIÓD
- WYSOKOŚĆ UPRAW
1000 – 1350 m npm
- STOPIEŃ WYPALENIA
ŚREDNI
- OBRÓBKA
SUCHA
- KONSYSTENCJA
- KWASOWOŚĆ
- GORYCZKA
- KOFEINA
Kawa Monsunowa poddawana jest warunkom atmosferycznym(deszczu, wiatru) przez około kilkanaście tygodni. Po procesie monsunowania ziarna kawy maja kolor żółty. Jest bardzo lekkie.
Kawa pozbawiona jest kwasowości. Jest delikatna, orzechowo- czekoladowa. Tworzy dużą cremę. Wspaniała jako espresso oraz idealna jako americano. Idealna do parzenia w ekspesie ciśnieniowym, kawiarce, tygielku
Mieszanka Latte Art jest wspaniałym połączeniem ziaren z Nicaragui oraz Etiopskich ziaren Sidamo. Blend jest słodki z wyczuwalnym posmakiem słodkich rodzynek, czekolady oraz orzechów.
Jest kawą delikatną, o bardzo niskiej kwasowości zważywszy na pochodzenie ziaren z Etiopii, które charakteryzują się zdecydowaną kwasowością.
- NUTY SMAKOWE
CZEKOLADA, RODZYNKI, ORZECHY
- WYSOKOŚĆ UPRAW
1500 – 2000 m npm
- STOPIEŃ WYPALENIA
ŚREDNI +
- OBRÓBKA
MOKRA
- KONSYSTENCJA
- KWASOWOŚĆ
- GORYCZKA
- KOFEINA
Latte Art

Sumatra

- NUTY SMAKOWE
CZEKOLADA, FIGI, ORZECHY
- WYSOKOŚĆ UPRAW
700 – 1500 m npm
- STOPIEŃ WYPALENIA
ŚREDNI
- OBRÓBKA
PÓŁMOKRA
- KONSYSTENCJA
- KWASOWOŚĆ
- GORYCZKA
- KOFEINA
Cały obszar Aceh ma status regionu gdzie uprawia się kawę ekologicznie. Gospodarstwa na Sumatrze są małe, rzadko przekraczają 2 ha.Kawa z regionu Aceh jest obrabiana metodą pół-mokrą. Kawa nie posiada kwasowości ani goryczki. Jest delikatna zarówno dla naszego podniebienia jak i żołądka. jest czekoladowo-orzechowa, ale dzięki metodzie pół mokrej możemy wyczuć również owoce słodkich fig.Polecana do ekspresów ciśnieniowych, kawiarka, tygielek, przelew.
Kawa o dużej zawartości kofeiny z wyczuwalnymi akcentami orzechowymi. Kawa o delikatnej cytrusowej kwasowości.
W smaku wyczuwamy również maślany posmak.
- NUTY SMAKOWE
CZEKOLADA, OWOCE, ORZECHY, MASŁO
- WYSOKOŚĆ UPRAW
1200 – 1500 m npm
- STOPIEŃ WYPALENIA
ŚREDNI
- OBRÓBKA
MOKRA
- KONSYSTENCJA
- KWASOWOŚĆ
- GORYCZKA
- KOFEINA
Mexico Chiapas

Mamma Mia Blend

- NUTY SMAKOWE
CZEKOLADA, ORZECHY, MIÓD, BRZOSKWINIA, MIGDAŁ
- WYSOKOŚĆ UPRAW
800 – 2100 m npm
- STOPIEŃ WYPALENIA
ŚREDNI +
- OBRÓBKA
MOKRA / PULPED NATURAL
- KONSYSTENCJA
- KWASOWOŚĆ
- GORYCZKA
- KOFEINA
Mamma mia.
Dedykowana ekspresom kolbowym i automatycznym!
Blend składa się z wysokiej jakości ziaren z Peru, Kuby, Kostaryki, Gwatemali oraz Brazylii.
Profil sensoryczny to przede wszystkim kakao, ciemna czekolada, karmel, orzechy włoskie, migdały, ale również słodkie brzoskwinie.
Idealna pod espresso oraz pod kawy mleczne.
Story Blend!
Kolejny blend wypalany specjalnie pod ekspresy automatyczne i kolbowe!
Mieszanka składająca się z ziaren Kolumbijskich oraz Etiopskich.
Winny, lekko cytrusowy posmak nadaje kawie ciekawy charakter, a czekoladowo-orzechowe nuty sprawiają, że kawa jest idealna pod espresso jak i kawy mleczne!
- NUTY SMAKOWE
ORZECHY, KARMEL, OWOCE, KWIATY, POSMAK WINNY
- WYSOKOŚĆ UPRAW
1100 – 1500 m npm
- STOPIEŃ WYPALENIA
ŚREDNI
- OBRÓBKA
MOKRA
- KONSYSTENCJA
- KWASOWOŚĆ
- GORYCZKA
- KOFEINA
Story Blend

House Blend

- NUTY SMAKOWE
MIÓD, OWOCE CYTRUSOWE, KWIATY
- WYSOKOŚĆ UPRAW
1150 – 2100 m npm
- STOPIEŃ WYPALENIA
ŚREDNI +
- OBRÓBKA
MOKRA
- KONSYSTENCJA
- KWASOWOŚĆ
- GORYCZKA
- KOFEINA
House Blend w skład którego wchodzi: Brasilia Bourbon, Kolumbia oraz Etiopia dedykowany jest ekspresom automatycznym,.
Profil smakowy blendu to przede wszystkim moc słodyczy, gorzka czekolada, karmel, orzechy ale także słodkie egzotyczne owoce i cytrusy.
Blend dedykowany ekspresom kolbowym jak i automatycznym.
Wspaniała jako espresso, americano ale również pasuje do kaw mlecznych.
Kawa o niskiej kwasowości, pełnym body. Kawa kubańska jest pełna orzechów, karmelu, kakao. Wyczujemy również delikatne przyprawy owiane aromatem z dymu kubańskiego cygara. Świetna do ekspresów, kawiarki oraz tygielka.
- NUTY SMAKOWE
ORZECHY, KARMEL, CZEKOLADA, KAKAO, DYM Z CYGARA
- WYSOKOŚĆ UPRAW
800 – 1000 m npm
- STOPIEŃ WYPALENIA
ŚREDNI
- OBRÓBKA
MOKRA
- KONSYSTENCJA
- KWASOWOŚĆ
- GORYCZKA
- KOFEINA
Cuba Serrano

Calidad

- NUTY SMAKOWE
CZEKOLADA, KARMEL, ORZECHY, CYTRUSY
- WYSOKOŚĆ UPRAW
600 – 2000 m npm
- STOPIEŃ WYPALENIA
ŚREDNI +
- OBRÓBKA
SUCHA/ MOKRA
- KONSYSTENCJA
- KWASOWOŚĆ
- GORYCZKA
- KOFEINA
Mieszanka kaw zarówno z Afryki jak i Ameryki Południowej. Charakteryzuje się ziarnami wysokiej jakości . Wysokość upraw to 600-2000m n.p.m. dlatego też smaki tej kawy są bardzo bogate począwszy od czekolady, orzecha oraz karmelu po wspaniały cytrusowy finish. Nadaje się do kaw mlecznych jak i pod espresso.
70% arabica, 30% robusta. Blend składa się z mieszanek dwóch Brazylii arabiki i robusty. Jest kawą mocną na poranne przebudzenie. Dominującymi nutami są czekolada, orzech oraz miód. Idealna pod kawy mleczne.
- NUTY SMAKOWE
CZEKOLADA, MIÓD, ORZECHY
- WYSOKOŚĆ UPRAW
200 – 800 m npm
- STOPIEŃ WYPALENIA
ŚREDNI +
- OBRÓBKA
SUCHA/ MOKRA
- KONSYSTENCJA
- KWASOWOŚĆ
- GORYCZKA
- KOFEINA
Brazylijskie tango

Brasilia
Yellow Bourbon

- NUTY SMAKOWE
MIGDAŁY, CZEKOLADA, MIÓD, KARMEL, POMARAŃCZE
- WYSOKOŚĆ UPRAW
1100 – 1350 m npm
- STOPIEŃ WYPALENIA
ŚREDNI
- OBRÓBKA
PULPED NATURAL
- KONSYSTENCJA
- KWASOWOŚĆ
- GORYCZKA
- KOFEINA
Obrabiana metodą pulped natural, dzięki której ma wysoką słodycz, delikatną kwasowość i szeroki wachlarz smaków. Wyczujemy w niej miód, słodkie daktyle i migdały ale także dużo czekolady i orzechów. Smak delikatnie podkreśla pomarańcza. Kawa pod ekspresy automatyczne, ale także pod kawy przelewowe.
Uprawiana na wysokości 1100-1350m n.p.m. w regionie Tarazzu ,gdzie uprawia się kawę najwyższej jakości. W kawie tej dominują nuty orzechowe, jagodowe z nutką rumu. Idealna do parzenia „po turecku”.
- NUTY SMAKOWE
ORZECHY, RUM, JAGODY, CZEKOLADA
- WYSOKOŚĆ UPRAW
1100 – 1350 m npm
- STOPIEŃ WYPALENIA
ŚREDNI
- OBRÓBKA
MOKRA
- KONSYSTENCJA
- KWASOWOŚĆ
- GORYCZKA
- KOFEINA
Costa Rica 100%

Brasilia Santos

- NUTY SMAKOWE
CZEKOLADA, KARMEL, ORZECHY, MIÓD
- WYSOKOŚĆ UPRAW
200 – 800 m npm
- STOPIEŃ WYPALENIA
ŚREDNI
- OBRÓBKA
SUCHA
- KONSYSTENCJA
- KWASOWOŚĆ
- GORYCZKA
- KOFEINA
Obrabiana metodą suchą ,dzięki czemu smak wyjątkowo czekoladowo-orzechowy . Uprawiana na plantacjach nizinnych dzięki czemu kawa niemalże bez kwasowości. Wyczuwalne nuty miodu i karmelu. Kawa idealna pod ekspresy automatyczne oraz wspaniała do espresso.
Uprawiana na wysokości 1500m n.p.m. dzięki czemu bukiet smakowy jest bardzo rozwinięty. Dominują smaki orzechowo, czekoladowe ale także wyczujemy w niej kokos i karmel.
- NUTY SMAKOWE
CZEKOLADA, KARMEL, ORZECHY, KOKOS
- WYSOKOŚĆ UPRAW
1500 m npm
- STOPIEŃ WYPALENIA
ŚREDNI
- OBRÓBKA
MOKRA
- KONSYSTENCJA
- KWASOWOŚĆ
- GORYCZKA
- KOFEINA
Honduras

El Salvador La Mayada

- NUTY SMAKOWE
CZEKOLADA, CYNAMON, ORZECHY, WANILIA, OWOCE
- WYSOKOŚĆ UPRAW
1500 m npm
- STOPIEŃ WYPALENIA
ŚREDNI
- OBRÓBKA
MOKRA
- KONSYSTENCJA
- KWASOWOŚĆ
- GORYCZKA
- KOFEINA
Uprawiana na plantacjach powyżej 1500m n.p.m. jednak o delikatnej kwasowości i wysokim body. Profil smakowy słodki jednakże delikatny cynamonowo-waniliowy. Znajdziemy tutaj również nuty orzechów, czekolady a także odrobinę cytrusów.
Kawa idealna pod ekspresy automatyczne, do tygielka czy kawiarki.
Kawa Speciality, jest oceniona na 85pkt wg SCAA. Pochodzi z małej plantacji w wiosce Manggarai. Delikatna, kwiatowa o smaku zielonej herbaty a także delikatnej cytrusowej kwasowości. Idelana!!
Wspaniała zarówno do przelewu jak i do delikatnego espresso.
- NUTY SMAKOWE
KARMEL, WANILIA, CYTRUSY, ZIELONA HERBATA
- WYSOKOŚĆ UPRAW
1100 m npm
- STOPIEŃ WYPALENIA
ŚREDNI
- OBRÓBKA
SUCHA
- KONSYSTENCJA
- KWASOWOŚĆ
- GORYCZKA
- KOFEINA
Java Flores Bajawa

Intenso Latino

- NUTY SMAKOWE
CZEKOLADA, KARMEL, ORZECHY, MIÓD
- WYSOKOŚĆ UPRAW
800 – 2100 m npm
- STOPIEŃ WYPALENIA
CIEMNY
- OBRÓBKA
MOKRA / PULPED NATURAL
- KONSYSTENCJA
- KWASOWOŚĆ
- GORYCZKA
- KOFEINA
Składa się z 60% arabiki i 40% robusty. Kawa bardzo złożona, zawiera zarówno słodkie smaki kaw z Salwadoru, Nikaragui , czekoladowe nuty z Peru oraz mocny akcent wysokiej jakości robusty z Kamerunu i Indii. Kawa mocno czekoladowo-orzechowa.
Idealna do ekspresów automatycznych ,pod espresso jak i do kaw mlecznych.
Mieszanka składa się z 80% arabiki i 20% robusty. Duża intensywność kofeiny oraz brak kwasowości to niewątpliwie atrybuty włoskiego espresso z dużą ilością cremy. Smaki jakie tutaj spotkamy to czekolada, orzechy oraz miód.
Idealna pod ekspresy automatyczne, kolbowe.
- NUTY SMAKOWE
CZEKOLADA, ORZECHY, MIÓD
- WYSOKOŚĆ UPRAW
500 – 1800 m npm
- STOPIEŃ WYPALENIA
CIEMNY +
- OBRÓBKA
SUCHA / MOKRA
- KONSYSTENCJA
- KWASOWOŚĆ
- GORYCZKA
- KOFEINA
Espresso Italiano

Dolce Vita

- NUTY SMAKOWE
CZEKOLADA, KARMEL, ORZECHY, MIÓD
- WYSOKOŚĆ UPRAW
500 – 2000 m npm
- STOPIEŃ WYPALENIA
ŚREDNI +
- OBRÓBKA
SUCHA / MOKRA
- KONSYSTENCJA
- KWASOWOŚĆ
- GORYCZKA
- KOFEINA
Jak nazwa mówi ,kawa słodka ale wspaniale zbalansowana. Znajdziemy tutaj kakaową nutę Peru, orzechową Brazylię oraz kokosowy Honduras.
Kawa ta będzie wspaniała z ekspresu jak i tygielka czy kawiarki.